Hlavní obsah

Pes zachránil mladíka, kterého postihla mrtvice. V noci zburcoval jeho rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoletý pes Axel se ukázal jako skutečný zachránce, když si všiml vážných zdravotních potíží svého sedmnáctiletého majitele z Houstonu. Probudil jeho rodiče a díky tomu se mladík dostal včas k lékařům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Americká média informovala o případu z letošního léta, jehož hlavním aktérem je Axel, jednoletý pes plemene border kolie, jenž si nad ránem všiml zdravotních potíží sedmnáctiletého Gabriela Silvy. Žijí spolu v jednom domě v metropolitní oblasti Houstonu a s nimi ještě také Gabrielova matka Amanda a její současný manžel Danies.

Axel vyběhl do patra a začal Amandu s Daniesem budit ještě mnohem usilovněji, než jak to obvykle dělává každé ráno. Amanda si myslela, že Axel potřebuje ven, ale když mu otevřela na dvůr, pes začal tlapkami škrábat na dveře Gabrielova pokoje v přízemí. Následně vyšlo najevo, že na tom mladík není vůbec dobře. Snažil se popsat své obtíže, ale mluvil velice nezřetelně.

Po rychlém převozu na pohotovost vyšlo najevo, že Gabriel prodělal mrtvici, a jen díky Axelově pohotovému zásahu by se nakonec měl zotavit bez dalších následků, řekl listu The Washington Post ošetřující neurochirurg Sabih Effendi.

Gabriel byl po dvou týdnech propuštěn z nemocnice do domácího ošetřování, protože prakticky ihned začal dělat velké pokroky. Sice ještě užívá léky a kvůli možnosti další mrtvice je pod bedlivým dohledem lékařů, ale na jaře by měl opět začít chodit do školy a již nyní se výuky účastní on-line formou.

A pomáhá mu s tím i Axel, jenž Gabriela navíc svědomitě hlídá v době, když lékaři nejsou v blízkosti. „Byl vždycky hodně vnímavý ohledně dění u nás doma. Teď s ním i spí a necháváme mu otevřené dveře do pokoje, aby mohl kdykoliv dovnitř a ven,“ popsala současnou situaci chlapcova matka Amanda.

Pes z útulku zachránil dítě z hořícího domu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám