Hlavní obsah

Pes z útulku zachránil dítě z hořícího domu

Novinky, Magdalena Matoušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodina z amerického Detroitu měla vždycky svého psího mazlíčka ráda, teď si ho ale bude hýčkat ještě více. Když jejich dům skončil v plamenech, čtyřnohý Blue neváhal a vrátil se do hořící budovy za roční holčičkou Chantal, uvedl server Fox News.

Foto: Fox News

Pes Blue s roční Chantal, které zachránil život

Článek

Minulý týden zachvátil dům, kde žila šestičlenná rodina požár. V tu chvíli se na místě nacházel pouze strýc se dvěma dětmi a pes Blue. Muže a starší z dívek se podařilo zachránit, mladší z dcer z dosud nezjištěných důvodů zůstala uvnitř.

„Běžel zpátky do domu, protože věděl, že moje nejmladší dcera si pořád hraje v ohrádce. Hasiči se ho nejdřív pokoušeli chytit, ale pak jim došlo, co dělá,“ řekla o svém psovi a jeho záchranné misi matka dítěte Janet Kelleyová. Je přesvědčená, že její dcera je v pořádku jen díky obětavosti jejich mazlíčka.

Foto: Fox News

Dům po požáru v americkém Detroitu

Život v dodávce

Při požáru, který měly zapříčinit děti z vedlejšího bytu, přišla šestičlenná rodina o své první opravdové stálé bydlení. Podle Fox News jim prvních pár nocí v hotelu zaplatilo sdružení Červený kříž, ale rodina si nový byt momentálně nemůže finančně dovolit.

Nyní spolu všichni přebývají společně v jedné dodávce. Kdyby šli bydlet do azylového domu, musel by jejich milovaný kříženec Blue zpátky do útulku, odkud si ho před dvěma lety adoptovali. To pro ně ale nepřipadá v úvahu, zvlášť potom, co Blue vykonal. Rodina proto doufá v pomoc od dárců na platformě GoFundMe.com.

Pes utekl od nových majitelů zpět do útulku a zazvonil u dveří

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám