Hlavní obsah

Pes přišel o přední nohy, díky protézám však běhá jako dřív

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pes jménem Cola se stal obětí násilného útoku, když mu lidé v Thajsku usekli přední nohy za to, že jim rozkousal boty. Naštěstí ho zachránila jedna z tamních organizací na ochranu zvířat, která se o něj postarala a zařídila mu vytvoření speciálních protéz, díky nimž může pobíhat jako dřív.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pes dostal protézy jako mají paralympioniciVideo: Reuters

 
Článek

Coly se ujala organizace s názvem Soi Dog Foundation, která kontaktovala odborníka na umělé končetiny z jedné z tamních nemocnic Bengta Soderberga. Ten se následně postaral o to, aby se nebohý pes opět mohl proběhnout.

„Máme hodně psů. Jedná se o případy bezcitnosti, kdy jsou psi poraněni natolik, že trvá hodně dlouho, než najdou v lidech opět důvěru,“ svěřil se agentuře Reuters zakladatel organizace John Dalley.

„Ale Cola je pes, kterému zcela bezdůvodně usekli obě přední nohy a on po pár týdnech léčení opět lidským bytostem projevuje oddanost a obrovskou lásku,“ dodal.

Soderberg s jeho slovy souhlasí. Tvrdí, že Cola může být pro lidi velkou inspirací. „Myslím si, že Cola je zářným příkladem změny postoje. S protézami na pláži dovádí jako každý jiný pes. A když se na to člověk podívá, řekne si, že když to dokáže pes, může to zvládnout také,“ řekl Soderberg.

Soi Dog Foundation bojuje i proti obchodování se psím masem napříč celou Asií. Od roku 2003 zachránili už víc než 15 tisíc psů, kteří měli skončit na talíři.

Reklama

Výběr článků

Načítám