Hlavní obsah

Pes po srážce s autem uvízl na kapotě, řidič s ním ujel 32 kilometrů

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stafford

Přestože je pes Donald už psím pradědečkem, jeho vitalitu by mu mohli závidět i psi o polovinu mladší. Nejen, že ve svých čtrnácti letech přežil srážku s vozidlem, jehož řidič si myslel, že narazil do lišky, ale ještě musel vydržet jet 32 kilometrů před vozidlem, jelikož se nabodl na přední masku auta a tam uvízl. To vše přečkal jen s minimem škrábanců.

Foto: Profimedia.cz

Řidič si spletl Donalda s liškou.

Článek

Do zrzava zbarvený Donald chtěl přeběhnout vozovku v Newcastle-under-Lyme ve Staffordshire v Británii, kde jej běžně jeho panička pouští, aby se vyvenčil, když jej v domnění, že šlo o lišku, srazil řidič se svou Hondou Civic.

Muž pokračoval dál v jízdě, jelikož si nevšiml těla zvířete, do kterého narazil. To ani nemohl, jelikož Donald se po nárazu doslova přilepil k masce vozidla zepředu pod kapotou. Řidič poté jel ještě půl hodiny rychlostí zhruba sto kilometrů za hodinu.

Foto: Profimedia.cz

Jack Russell teriér Donald se svou paničkou Ann Armettovou.

Když muž, který si přál nezveřejňovat své jméno, dorazil domů, uslyšel podivný štěkot. Na přední masce svého automobilu pak uviděl psa. Okamžitě zavolal hasiče, kteří ihned dorazili místo. Na záchranu psíka přitom museli vybrat vybavení, které běžně používají k vyprošťování osob uvízlých při dopravních nehodách ve vozidlech.

Foto: Profimedia.cz

Donald i přes svůj věk 14 let přežil téměř cestu smrti.

Po kontrole veterináře byli však všichni zúčastnění v šoku, jelikož postarší pejsek utrpěl jen několik škrábanců. „Je neuvěřitelné, že nebyl nijak víc zraněný, už i žere a pije úplně normálně,“ uvedla šťastná majitelka psa Ann Armettová.

Reklama

Výběr článků

Načítám