Hlavní obsah

Pečovatel v zoo se převlékl za pštrosa, ostatní ho naháněli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z chovatelů v thajské zoo se převlékl za pštrosa, na záda si připevnil péra, na hlavu si nasadil maketu pštrosí hlavy a při předstíraném pokusu o útěk pobíhal po výběhu. Jeho řádění zastavili kolegové chovatelé, kteří na něj hodili rybářskou síť. Neobvyklá podívaná byla součástí nové pedagogické metody pro personál zoo, píše The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pštros je sice nelétavý pták, ale zoo ve městě Čiang Maj nechce nic ponechat náhodě. Její ředitel představil plán nácviku různých krizových situací, které mohou nastat při chovu zvířat. Zaměstnanec převlečený za pštrosa tak například musel vypadnout z hnízda, aby se ostatní naučili, jak o spadlé mládě pečovat.

Pštros je největší pták na světě, může měřit až 2,7 metru a vážit 160 kilogramů. Když je vystrašený, dokáže běžet až 70 kilometrů za hodinu. V ohrožení je schopný mocným kopnutím usmrtit lva nebo jiného predátora.

Zatím není jasné, zda bude zoo, která chová zhruba 400 druhů zvířat, stejným způsobem nacvičovat také péči o pandy, hrochy nebo tučňáky, uzavírá The Guardian.

Reklama

Výběr článků

Načítám