Hlavní obsah

Paul McCartney měl poslat na test otcovství dvojníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalého člena jedné z nejslavnějších kapel v historii světové hudby The Beatles Paula McCartneyho vyšetřují pracovníci státního zastupitelství v Berlíně. Hudebník je viněn z toho, že jej před více než dvaceti lety při testu otcovství zastupoval dvojník.

Článek

Dítětem, kterého se údajně zmanipulovaná zkouška otcovství týkala, je  dnes čtyřiačtyřicetiletá Bettina K. Hodlá dokázat, že McCartney je její biologický otec, její matka totiž udržovala se slavným hudbeníkem v letech 1959-62 milenecký vztah. Ten skončil poté, co zjistila, že je těhotná. Berlínský soud v roce 1984 zamítl žádost na uznání otcovství, když se srovnávací krevní test ukázal jako negativní.

Žena chce dokázat, že McCartney poslal v Londýně k odběru krve svého dvojníka. Dokazuje to prý tehdejší fotografie a také podpis ve staré dokumentaci je údajně zfalšovaný. "Zjistili jsme, že jde o podpis praváka, ale Paul je levák," tvrdí Bettina K.

Její matce prý McCartney platil až do krevní zkoušky měsíčně 200 západoněmeckých marek. Za mlčení údajně v roce 1966 dostala také jednorázově 30 000 marek. "Chci novou zkoušku otcovství," říká údajná dcera. "Podání zkoumáme jako každé jiné," prohlásil mluvčí berlínské prokuratury Michael Grunwald.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám