Hlavní obsah

Papež poslal do římských věznic 15 000 nanuků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Papež František v letošním velmi teplém létě poslal 15 000 nanuků vězňům v římských nápravných zařízeních, oznámil v úterý Vatikán. Ve jménu hlavy katolické církve je doručil papežův almužník kardinál Konrad Krajewski.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Papež František

Článek

Sladké osvěžení typické pro Itálii obdrželi trestanci ve staré věznici Regina Coeli na břehu Tibery v centru metropole a v modernějším zařízení Rebibbia na okraji města.

Letošní léto bylo v Itálii jedno z nejteplejších, jaké tam kdy zaznamenali – sicilské Syrakusy naměřily na začátku srpna 48,8 stupně Celsia. Pokud se záznam potvrdí, šlo by zatím o nejvyšší naměřenou teplotu v Evropě, připomíná agentura Reuters.

V Evropě bylo letošní léto nejteplejší, v Česku zaúřadoval chladnější srpen

Domácí

Krajewského kancelář také poslala výpočetní tomograf (CT) v hodnotě 600 000 dolarů (12,9 milionu korun) do zdravotnického zařízení na Madagaskaru a zhruba dva miliony eur jako finanční pomoc pro zdravotnická zařízení ve třech nejmenovaných afrických státech, píše se v prohlášení Vatikánu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám