Hlavní obsah

Pád z nebes až na dno. Letuška přišla o práci, tak začala pašovat kokain

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Létala v nebesích, teď si sedmadvacetiletá Rumunka Alexandra Dobreová žijící ve Velké Británii posedí za mřížemi. Za poslední tři roky pracovala jako letuška pro letecké společnosti Ryanair a Wizz Air, letos na jaře však přišla o práci a výpadek příjmu si rozhodla kompenzovat rozvozem drog. Soud ve Stoke-on-Trent ji teď potrestal 28 měsíci vězení.

Foto: Profimedia.cz

Alexandra Dobreová po zatčení. Policie u ní objevila baíčky kokainu a vyšší možství hotovosti.

Článek

O práci přišla na jaře, za hranu zákona se dostala o několik měsíců později. To se bývalá letuška přestěhovala z Lutonu do hrabství Staffordshire, kde se přes seznamkovou aplikaci seznámila s mužem, který jí pašování drog nabídl.

Nejprve jí navrhl, že by mohla přechovávat zásoby kokainu u sebe v bytě a tím splácet nájem. Později jí však nabídl, že by si mohla vydělat i rozvozem.

Od té doby pracovala Dobreová jako kurýr, ve svém Fiatu Punto rozvážela kokain po celém kraji. V pátek 7. srpna však ženu zastavila policie a během prohlídky u ní nalezla několik balíčků kokainu.

Dobreová se zdráhala uvést policistům, kde bydlí, ovšem podle registrační značky vozu to pro muže zákona nebyl problém zjistit. Doma pak našli celkem 81 malých balíčků stejné drogy. Celkem policisté zajistili 20 gramů kokainu.

Letuškou už se nikdy znovu nestane

Obhájce marně u soudu namítal, že až doteď se nikdy do sporu se zákonem nedostala a k distribuci drog ji dohnala až krajní nouze po ztrátě práce. „Zcela jistě jednala na rozkaz. Jedním z hrozných následků jejího činu je, že už nikdy nebude moci pracovat jako letuška. A to je práce, kterou milovala,“ snažil se soud obměkčit obhájce.

Dealeři posílali drogy poštou. Balíčky prozradil zápach marihuany

Koktejl

Soudce David Fletcher ovšem namítl, že žena dobře věděla, co dělá. „Byla jste důležitým kolečkem v zásobovacím řetězci této zakázané látky,“ uvedl soudce, když nešťastnou ženu odsuzoval na 28 měsíců za mřížemi.

Muž, pro kterého bývalá letuška pracovala, zmizel v den jejího zatčení. Od té doby po něm policie zatím marně pátrá.

Reklama

Výběr článků

Načítám