Hlavní obsah

Otec zaplatil výživné do posledního centu. Matku ani dceru tím nepotěšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svérázným způsobem se rozhodl zaplatit poslední splátku výživného pro svou dceru muž v americké Virginii. 800 dolarů rozměnil na centy a drobné mince pak vyklopil na zahradu před domem své někdejší manželky.

Foto: Profimedia.cz

Muž vysypal na zahradu své exmanželky jako výživné 80 tisíc centů (Ilustrační foto)

Článek

Před domem Glen Allenové ve Virginii zastavilo 21. května auto s přívěsem, vystoupil z něj muž, odjistil dvířka a vysypal obsah vozíku na trávník. Jednalo se o jejího bývalého manžela, který se tímto způsobem rozhodl zaplatit poslední část výživného.

800 dolarů, tedy téměř 17 tisíc korun, rozměnil na drobné. A 80 tisíc centů následně vysypal na zahradu své exmanželky.

Už ho vídat nechci, řekla dcera

Jeho 18letá dcera Avery Sanfordová, pro kterou bylo výživné určeno, byla tou dobou zrovna ve škole, ale když se o činu svého otce dozvěděla, nijak ji to nepřekvapilo.

Jednačtyřicetiletý právník z Oxfordu žaluje vlastní rodiče, trvá na výživném

Koktejl

„To, jak se zachoval k mé matce, je strašné. Neviděla jsem ho roky a rozhodně na tom nehodlám nic měnit, obzvlášť po tom, co teď udělal,“ řekla dívka pro Washington Post.

„Měl by si uvědomit, že když se rodič takhle chová, tak to ubližuje i jeho dětem, bez ohledu na to, kolik jim je let,“ dodala Avery.

Na dobročinné účely

Otce se podařilo kontaktovat richmondské lokální televizi WTVR. V krátkém rozhovoru se nechal slyšet, že tím nechtěl nijak své dceři ublížit, že v něm zkrátka vybublaly emoce z osmnáct let trvající frustrace.

Děti jsou často neviditelné oběti domácího násilí

Domácí

Avery a její matce se však podařilo nakonec přetavit tyto emoce na pozitivní úroveň. Spolu se sousedy pomocí detektoru kovů mince vysbíraly a věnovaly je místní charitě, která pomáhá obětem domácího násilí.

Charita Safe Harbour (Bezpečný přístav) peníze s povděkem přijala. A protože se celý příběh dostal do místních médií, pomohlo to i k propagaci zmíněné dobročinné organizace. Během pár dní se na účtu charity objevilo úctyhodných 5 tisíc dolarů navíc, tedy více než sto tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám