Hlavní obsah

Mladík omylem spolkl celého lezouna

Novinky, tcs

Na minulý pátek zřejmě jen tak nezapomene patnáctiletý barmský rybář, který lovil v thajské provincii Krabi. Souhrou nešťastných událostí se mu do krku dostal lezoun indický, kterého se mu povedlo chytit. Chlapec se začal dusit, doktoři ho ale stihli zachránit včas.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMERNTÁŘE: Lékaři vytáhli teeangerovi z krku celou rybuVideo: AP

 
Článek

Mladík jménem Hu (thajská média nezveřejnila jeho celé jméno) rybařil se svým kamarádem minulý pátek na rybníce v provincii Krabi, když se dostal do prekérní situace.

Povedlo se mu jednu rybu, lezouna indického, chytit, ovšem chtěl rybařit dál, a tak si rybu strčil mezi zuby, aby v rukou mohl držet rybářské sítě. Jenže ryba byla velmi kluzká a stále se trochu mrskala.

„Zatímco se soustředil na chytání dalších ryb, ta v mých ústech mi sklouzla do krku,“ popsal dramatickou situaci Hu. Rybu se pokoušel vytáhnout, ale marně. Po prvních pokusech se mu lezoun dostal jenom hlouběji do krku.

Rybník byl špinavý, tak ryby vylezly hledat jiný

Koktejl

„Jak jsem se ji snažil vytáhnout, podařilo se mi vytáhnout jenom část ocasu, zatímco zbytek těla mi v krku zůstal,“ uvedl Hu. Kamarád na nic nečekal a odvezl Hua do nemocnice. Tým lékařů si pak už s rybou poradil.

„Pacient se mohl udusit, kdyby nepřijeli včas,“ uvedl Thoranit Limpakornkul, ORL specialista. „Tohle není první případ, kdy jsme rybu zaseklou v krku řešili, takže bych rád připomněl každému, kdo jde rybařit, že je lepší rybu si do úst nestrkat,“ dodal lékař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám