Hlavní obsah

Otec natočil porod syna během exploze v Bejrútu, nyní se svěřil s mrazivými detaily

Novinky, nčs
Bejrút

Kromě tragických událostí, které se staly 4. srpna po výbuchu dusičnanu amonného v libanonském Bejrútu, existují z osudného dne i příběhy, jež zahřejí u srdce. Patří k nim i porod malého George, jenž přišel na svět jen chvíli po explozi. Nyní se dostaly na veřejnost mrazivé podrobnosti z gynekologického oddělení bejrútské nemocnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Malý George se narodil během výbuchu v Bejrútu, exploze zničila i porodní sálVideo: Reuters

 
Článek

O tom, že se schyluje k obrovské tragédii, neměl Edmond Khnaisser ani páru. Očekával narození syna a se zapnutou kamerou napjatě vyčkával na jedinečný okamžik. Místo porodu ale natočil mohutný výbuch a tlakovou vlnu, která poničila nemocnici a bohužel také zabíjela.

„Viděl jsem smrt na vlastní oči. Ptal jsem se sám sebe, jestli je tohle konec. Čekal jsem, kdy se na nás zřítí stropy a bude po všem,” popsal okamžiky těsně po výbuchu Khnaisser pro agenturu Reuters. Jeho 28letá manželka Emmanuelle byla zrovna na porodním sále, kde byla v péči lékařů.

Následkem tlakové vlny lidé skončili na zemi, střepy z okna navíc vylétly směrem k posteli s těhotnou matkou.

V Bejrútu se narodilo dítě při výbuchu, otec to natočil

Zahraniční

V tu chvíli lékaři instinktivně dostali ženu na chodbu, obávali se totiž, že by mohl přijít výbuch s pořadovým číslem dvě. Tam objevila primářka oddělení zraněnou sestřičku, které se snažila okamžitě pomoci. Bohužel marně.

V nemocnici zemřelo po výbuchu 17 lidí, desítky byly zraněny. Mezi nimi i matka Khnaissera, jež utrpěla zlomeninu žeber a propíchnutou plíci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mohutná exploze v Bejrútu na zpomalených záběrechVideo: Reuters

Bejrútská tragédie na unikátním záběru: Jak se městem šířila tlaková vlna

Blízký a Střední východ

„V tu chvíli nebyla elektřina a slunce začalo zapadat. Věděli jsme, že si musíme pospíšit. Použili jsme světla z mobilních telefonů a přivedli malého George na svět,” uvedla lékařka Elie Anastasiadesová.

Ani v tu chvíli ještě nebylo vyhráno. „Pendloval jsem mezi manželkou a mojí matkou. Snažil jsem se, aby obě byly v pořádku,” uvedl Khnaisser. „Měl jsem v hlavě především to, aby náš syn byl v bezpečí,” doplnil.

Z poničené nemocnice bylo potřeba co nejdříve zmizet. Pomohl k tomu náhodný člověk v autě, který rodinu odvezl za město, kde škody již nebyly takové. V nemocnici za městem George vykoupali a zabalili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery v bejrútské nemocnici zachytily, jak se budova během pár vteřin proměnila v troskyVideo: St. George University Medical Center, AP

„Je to výjimečný hoch, narodil se mezi troskami, je to naše světlo ve tmě,” dodal hrdý otec, který následně ze srdce děkoval všem zdravotníkům, kteří pomohli jeho synovi na svět.

„Zůstávali s námi, dokud jsme nebyli v bezpečí, a dokonce i potom,“ uvedl. Na sociálních sítích pak zveřejnil fotku malého George, za kterého napsal: „Díky, že jste mě bezpečně přivedli na svět. Doufám, že vám to jednou budu moci oplatit“.

Reklama

Výběr článků

Načítám