Hlavní obsah

Otec našel po pěti dnech děti ztracené v džungli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUALA LUMPUR

Tři děti přežily pět dnů ztracené v husté džungli v Malajsii. Po celou dobu pily jen vodu a živily se divoce rostoucími plody. Nakonec je našel jejich otec, uvedla v pátek místní média.

Foto: Martina Žáčková

Lyžaře ve Velkých Karlovicíchvystřídali cyklisté.

Článek

Ke hledání dětí bylo povoláno více než sto záchranářů, kteří pátrali po dětech ve věku šest, pět a tři roky. Sourozenci zmizeli v sobotu, napsal deník New Straits Times.

Otec přiznal, že již ztratil naději, že své potomky opět uvidí živé. Ve čtvrtek se ale na něj usmálo štěstí, když je nalezl šest kilometrů od jejich domu, který se nachází v blízkosti místní džungle.

Bez vážných zranění

"Pili jsme jen vodu z kaluží. Našli jsme pár plodů v džungli, ale nejvíce jsme jich dávali Mariam (nejmladší sestře)," vypověděli sourozenci.

Děti Saharuddin, Budin a Mariam Salehuddinovy byly ihned převezeny do nemocnice, kde jim bylo poskytnuto ošetření. Jejich stav byl špatný, tělíčka mají poseta modřinami a štípanci od hmyzu. Přesto neutrpěly žádná vážná zranění.

Reklama

Související články

Opilý otec zanechal sedmiletou dceru v džungli

Teprve sedmiletá dívka přežila dva týdny opouštěná v guatemalské džungli. Zanechal ji tam začátkem září její opilý otec, který se alkoholem posilňoval ve svém...

Výběr článků

Načítám