Hlavní obsah

Osmimístný školní minivan převážel neuvěřitelných 66 osob

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchia-nan

Minivany mají obvykle kapacitu osmi lidí a nezáleží na tom, k jakým účelům jsou využívány. Ve městě Čchia-nan v severní čínské provincii Che-pej však jeden takový vůz převážel děti, jejichž počet dosáhl osminásobku doporučeného množství přepravovaných osob. Děti navíc doprovázeli ještě dva dospělí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V dodávce pro osm lidí jelo 64 dětí a dva dospělíVideo: Reuters

 
Článek

Místní dopravní policie zastavila minivan s podezřením, že je přetížený. Zjištění, že se uvnitř nachází neuvěřitelné množství malých dětí, však policisty naprosto šokovalo. Čtyř až pětileté děti byly uvnitř namačkané jako sardinky a neměly ani trochu prostoru pro pohyb.

„Uvnitř bylo 64 malých školáků, které doprovázela učitelka a řidič. Vůz je přitom určen maximálně pro osm lidí,“ řekl agentuře Reuters Ping Li z místní policie.

Řidič před jízdou interiér školní dodávky speciálně upravil. Odstranil běžné sedačky a místo nich nainstaloval lavice, na které se vejde mnohem víc cestujících.

Policie musela vyslat 12 policejních vozů, aby všechny děti v pořádku dopravila do jejich domovů. Řidič byl podle místních zákonů a směrnic potrestán, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám