Hlavní obsah

Organizátoři Miss Evropy kandidátky nestačí překvapovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Doslova ze dne na den žije v pařížském Disneylandu 37 dívek, které letos kandidují na titul nejkrásnější dívky Evropy. Francouzští organizátoři soutěže Miss Europe jim totiž neprozrazují, co všechno je během příprav na finále, které se uskuteční 12. září nedaleko Paříže, čeká. A tak krásky nemají nouzi o překvapení.

Foto: HZS OLK
Článek

"Vždycky se všechno dovíme až těsně předem," posteskla si při oficiální prezentaci kandidátek druhá česká vicemiss Markéta Divišová. O pár minut později se i se svou kamarádkou - první slovenskou vicemiss Miroslavou Lubasovou, nestačily divit. Missky musely pózovat v točících se pestrobarevných hrníčcích a o chvíli později i na dřevěných konících.

"No co, aspoň je sranda," mávly rukou krásky, které zatím závěrečné přípravy na prestižní soutěž berou sportovně. "Než jsme do Paříže odjížděly, říkala jsem žertem, že nás určitě odvezou do Disneylandu a posadí nás na kolotoč s koníky. A už je to tady," poznamenala slovenská modelka.

Favoritkami Španělka s Řekyní, nejsympatičtějí Izraelka

Markéta s Mirkou si viditelně káply do noty a jedna bez druhé téměř neudělá krok. Bydlí spolu na pokoji, štěbetají na sebe česko-slovensky a jejich okolí se nestačí divit. "Nejdřív nechápali jak to, že si rozumíme. Tak jsme jim připomněly, že jsme kdysi žily v jednom státě," řekla dvacetiletá Markéta, která při rozpadu Československa chodila do základní školy. S ostatními kandidátkami se baví anglicky, kvůli hojné účasti dívek z bývalého východního bloku prý mezi misskami často zazní i ruština.

"Máme mezi sebou skvělé vztahy, holky jsou bezva. Žádné velké rivality jsem si zatím nevšimla," říká Markéta. Spolu s Mirkou řadí k favoritkám soutěže dívky z Řecka a Španělska, kdyby se ale vyhlašovala Miss sympatie, vyhrála by prý určitě drobná Izraelka. "Tu mají všichni rádi," tvrdí česko-slovenské duo. Vzhledem k tomu, že program příprav je pro ně velkou neznámou, mohou jenom odhadovat, co je před finále ještě čeká. "Organizátoři nám řekli, že hlavně hodně práce," říká Markéta.

Kandidátky musejí nosit erár

Na karibském ostrově Guadeloupe, kde během červencového soustředění od rána do večera pózovaly fotografům a kameramanům, byly podle organizátorů spíše na dovolené. "Tak to nás fakt pobavilo, přijely jsme všechny pěkně unavené," usmála se Markéta.

Na soutěž si přivezla modely od návrhářky Beaty Rajské, zatím je však ještě nestihla využít. Na novinářskou prezentaci totiž organizátoři navlékly kandidátky do eráru, na koktejl pak přišly dokonce všechny ve stejných bleděmodrých šatech s volánky.

Divišová: Disneyland není můj styl

Z pobytu v Disneylandu, který se nachází 40 kilometrů od Paříže, dívky příliš nadšené nejsou. "Pro takovou soutěž mohli vybrat i pěknější prostředí," míní Mirka. "Není to zrovna můj styl," přizvukuje vystudovaná grafička Markéta. Dívka, která by chtěla studovat Akademii výtvarných umění, přitom vůbec netuší, zda se jí nyní podaří podívat se i do města umělců - Paříže, kde ještě nikdy nebyla. "Když, tak pak někdy s rodiči," říká.

Až od novinářů se přitom dozvěděla, jaké ceny organizátoři pro vítězku připravili. Vedle překrásné korunky s diamanty od slavné firmy Chopard a auta je to i šek na 100 000 eur (přes tři milióny korun) a dovolená na Guadeloupu. "Ale tam už jsme přece byly," divily se dívky. A co má teprve říkat francouzská miss Corinne Comanová. Ta je na Guadeloupu doma...

Reklama

Související články

Divišovou na Miss Evropy obléká Rajská

Letošní druhá vicemiss Markéta Divišová pojede Českou republiku na Miss Evropy reprezentovat v šatech od Beáty Rajské. Na zářijové finále soutěže si do Paříže...

Výběr článků

Načítám