Hlavní obsah

Orel ukradl kořist nepozornému lachtanovi

Novinky, Vojtěch Pospíšil
Juneau

Americkému fotografovi Bradleymu Oliverovi se na Aljašce podařilo vyfotit sérii unikátních snímků. Poblíž města Juneau zachytil orla bělohlavého, který během pár sekund připravil hravého a nepozorného lachtana o jeho kořist.

Foto: Profimedia.cz

Stačila chvilka a nepozorný lachtan přišel o svůj úlovek

Článek

„Byl jsem na výletě s mou ženou a dcerou, jeli jsme sledovat kosatky a keporkaky,“ řekl portálu MailOnline Oliver, který žije v San Francisku a pracuje jako bankovní úředník.

Oliverova žena v jednu chvíli spatřila lachtana, jak při hraní s ulovenou rybou tu a tam vykoukne nad hladinu. Jednačtyřicetiletý Američan namířil proto jeho směrem objektiv a začal fotit.

Foto: Profimedia.cz

Orel je jen okamžik od toho, aby zachytil rybu do svých pařátů

„Najednou se na to místo snesl orel, celá akce trvala asi deset sekund,“ uvedl Američan. Dravý pták popadl rybu do pařátů a okamžitě začal stoupat vzhůru. Lachtan ještě stihl zareagovat a vyskočil nad hladinu ve snaze získat svůj úlovek zpět, ale nepodařilo se mu to.

Foto: Profimedia.cz

Lachtanovi nezbylo, než se smířit s porážkou

„Fotografování se věnuji čtyři roky a ještě mě čeká dlouhá cesta, ale v nadsázce teď říkám, že by možná stálo za to skončit. Nic lepšího už totiž nevyfotím,“ vtipkoval Oliver.

Foto: Profimedia.cz

Autor snímků Bradley Oliver

Reklama

Výběr článků

Načítám