Hlavní obsah

Orangutan se láskyplně stará o tygří mláďata, dokonce je krmí z lahve

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

North Myrtle Beach

Neobvyklou zvířecí lásku zachytily kamery v rezervaci Myrtle Beach Safari v Jižní Karolíně. Samec orangutana si tam hraje na rodiče čtyř malých tygrů. Stará se o ně a dokonce je i krmí z lahve, informoval ve středu server ABC News.

BEZ KOMENTÁŘE: Orangutan se stará o malé tygry

 
Článek

O malé čtyřnohé šelmy se nejprve starali zaměstnanci rezervace, orangutan jménem Suryia je ale začal napodobovat. Ze záběrů je jasné, že on i tygří mláďata si společně strávený čas užívají. Tygříci staří jeden až dva měsíce se s orangutanem rádi mazlí, lezou po něm a nechají se krmit.

„Když jsme mláďata krmili a starali se o ně, Suryia se začal ochomýtat kolem a zajímat se o ně a lidi napodobovat. Zkrátka se opičil,“ zavtipkoval pro server Robert Johnson z Myrtle Beach Safari.

Zvláště zajímavé podle Johnsona je, že takovýmto mateřským procesem prochází sameček. Suryia se narodil přímo v rezervaci a je jedním ze čtyř orangutanů, které tam chovají. Žije spolu se svými sourozenci a dalšími deseti lidoopy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám