Hlavní obsah

Opilec chtěl vykrást kostel, zastavil ho archandělův meč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zloděj v mexickém městě Monterrey chtěl minulý týden vykrást kostel, ale hned na místě ho stihl doslova boží trest. Když odnášel sochu archanděla Michaela, zakopl a zranil se o jeho meč.

Foto: Profimedia.cz

Archanděl Michael na kyjevské fontáně (ilustrační foto)

Článek

Alkoholem posilněný dvaatřicetiletý Carlos Alonso přeskočil plot, rozbil skleněné dveře a vstoupil do kostela Krista Krále v mexickém městě Monterrey, aby se poohlédl po něčem cenném. Do oka mu padla socha archanděla Michaela.

Ale když chtěl sochu vynést ven, zakopl a upadl tak nešikovně, že ho Michaelův meč zranil na krku. Podle mexického deníku Milenio mu život zachránil náhodný kolemjdoucí, jenž si všiml, že Alonso krvácí, a zavolal sanitku.

Ihned po prvním ošetření eskortovala Alonsa do nemocnice policie. Podle vyjádření Katolické tiskové agentury se do věci vloží prokurátor ihned poté, co se Alonso dostatečně zotaví.

Archanděl Michael tak opět jednou dostál své pověsti ochránce a bojovníka. Socha samotná navíc zůstala zcela nepoškozená. Místní lidé tak celý incident označují jako zásah boží spravedlnosti.

Kostel Krále Krista v Monterrey je v poslední době oblíbeným cílem zlodějíčků. Jeden takový chtěl například jinou sochu ukrást loni v říjnu, ale když ji odnášel, všimli si jej jen pár bloků od kostela policisté a na místě ho zadrželi.

Znamení shůry? Novomanželé na obřad jen tak nezapomenou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám