Hlavní obsah

Štrikující olympijský vítěz dobývá svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmadvacetiletý britský skokan do vody Tom Daley má poměrně netradiční koníček. Na tribunách v olympijském areálu byl před závodem spatřen s pletacími jehlicemi v ruce a fotografie okamžitě obletěly svět. Výrobkům britského sportovce teď prudce vzrostly akcie a zdá se, že pomůžou dobré věci.

Foto: Profimedia.cz

Daley byl vyfocen, jak si na tribuně v klidu plete.

Článek

Fotografie, na kterých Daley před závodem na tribuně plete obleček pro psa svého kamaráda, se staly minulý týden hitem internetu. Po několika dnech britský sportovec oznámil, že jeho hlavní dílo je dokončeno. Bílý kardigan s motivy britského národního týmu vytvořil Daley speciálně pro příležitost olympiády.

Foto: Profimedia.cz

Tom Daley se zlatou olympijskou medailí.

„Už když jsem přijel do Tokia, chtěl jsem vyrobit něco, co by mi olympiádu připomínalo a na co bych mohl v budoucnu vzpomínat. Na zádech je klasické logo národního týmu, na ramenou vlajka Velké Británie a na přední straně nápis ‚Tokio‘ v japonštině,” uvedl ke svému dílu Daley.

Ten se už dříve přiznal k tomu, že pletení před závody mu dodává vnitřní klid a rozvahu, která je před bezchybným skokem do vody potřeba. A jak se zdá, jeho způsob funguje, z Tokia si odvezl zlatou medaili.

Desátá medaile pro Česko? Desetibojař Helcelet si o ni řekl unikátní vizáží

Koktejl

Právě virální fotografie pomohly Daleymu propagovat další výrobky, které prezentuje na instagramovém účtu. Upletl si už drobné pouzdro na zlatou medaili nebo třeba barevný svetřík pro svého psa. Jeho účet sleduje v současné době už přes milion lidí a další přibývají. Zdá se, že mladý sportovec má kromě fantastické sportovní kariéry dobře našlápnuto také v podnikání.

„Protože moje instagramová stránka nabírá na popularitě, chtěl bych tuto platformu využít k dobrým účelům. Rád bych vybral peníze pro organizaci The Brain Tumor Charity, která pomáhá lidem s nádorem na mozku. Jakékoliv dary bych velmi ocenil,” dodal Daley, kterému v roce 2011 na rakovinu zemřel otec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám