Hlavní obsah

Desátá medaile pro Česko? Desetibojař Helcelet si o ni řekl unikátní vizáží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český desetibojař Adam Sebastian Helcelet se vrací z Tokia jako šestnáctý muž olympijského závodu. Ve světě na sebe přesto strhnul pozornost díky pečlivě vypěstovanému kníru.

Foto: Profimedia.cz

Adam Sebastian Helcelet při hodu oštěpem.

Článek

Podle televizní stanice NBC, která rodákovi z Turnova věnovala pozornost, je o zlaté medaili za nejlepší knír na letošní olympiádě jasno.

Podobný názor sdílí i uživatelé sociálních sítí, kteří ozdobu tváře českého desetibojaře kvitovali. „Dejte mu medaili,” vyzývají.

„Jeho knír je umělecké dílo,” glosoval knírek Chris Nickinson. Snímek „před a po” přidala na sociální sítě mezi ostatními také sportovní stanice Eurosport.

Knír zaujal rovněž českého ministra zahraničních věcí Jakuba Kulhánka, který vyzdvihl úspěch českých sportovců v méně konvenčních disciplínách.

Sám Helcelet se ke svému kníru vyjádřil už dříve. „V mé zemi jsme slavili 100 let od jejího založení, tak jsem si nechal narůst knír, který připomíná tu dobu. Mí přátelé ho nesnášeli, o to víc jsem si knír zamiloval,” uvedl vloni pro server World Athletics Helcelet.

A jak se zdá, kníry se u Helceletů dědí z generace na generaci. S nalepeným knírem totiž zapózovala jeho tříletá dcera Evelin, kterou má Helcelet s bývalou českou atletkou Denisou Helceletovou-Rosolovou.

V samotném závodu skončil Helcelet šestnáctý se ziskem 8004 bodů. Zvítězil kanadský atlet Damian Warner, jenž překonal jako první desetibojař na olympijských hrách devítitisícovou hranici.

V Tokiu zvítězil výkonem 9018 bodů a o 125 bodů vylepšil olympijský rekord Romana Šebrleho z Atén a Ashtona Eatona z Ria.

Anketa

Líbí se vám knír Adama Sebastiana Helceleta?
Ano
75,6 %
Ne
24,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3927 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Adam Sebastian Helcelet

Výběr článků

Načítám