Hlavní obsah

Olympijské vítězce pomohl k medaili kondom na nevšedním místě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australská hvězda vodního slalomu Jessica Foxová ve čtvrtek získala v Tokiu premiérovou zlatou olympijskou medaili na kánoi. O dva dny dříve si vyjela v závodu kajakářek bronz, ke kterému si však musela na poslední chvíli pomoci trochu netradičně pánskou ochranou.

Foto: Profimedia.cz

Jessica Foxová se raduje ze zlaté olympijské medaile.

Článek

„Vsadím se, že jste netušili, že kondom může pomoct při opravě kajaku,” napsala závodnice k videu, které sdílela na sociálních sítích. Pánskou ochranu použil člen servisního týmu, který latex navlékl na špičku kajaku.

Na něm v úterý získala jedna z hlavních adeptek na zlato „jen” bronzovou medaili a musela dva dny čekat, zda se jí podaří poprvé v kariéře na olympiádě vyhrát.

Ve čtvrtek v závodě kanoistek už roli hlavní favoritky naplnila a po skvělých výkonech v semifinále i finále se radovala ze životního triumfu.

„Nikdy jsem nebyla tak nervózní jako dnes. Dvacet minut před startem, když jsem se cítila dobře, jsem si dala malou zmrzlinu, ale okamžitě jsem šla zvracet. To se mi ještě nikdy nestalo,” uvedla s úlevou v cíli.

Vybojovala pro Filipíny první olympijské zlato v historii, obří odměna ji nemine

Koktejl

Foxová v Tokiu startovala na třetích olympijských hrách. V Londýně 2012 byla na kajaku stříbrná, před pěti lety bronzová, v úterý opět bronzová a ve čtvrtek se při druhém startu na kanále Kasai dočkala zlata v disciplíně, která měla pod pěti kruhy premiéru.

V ní předtím vybojovala čtyři ze sedmi titulů mistryně světa, a dlouhá léta proto o zařazení závodu kanoistek do olympijského programu usilovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám