Hlavní obsah

Odsouzený Brit veřejně poděkoval soudci za trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Velkou cenu za zcela neobvyklou slušnost by si asi zasloužil Brit, který po vynesení rozsudku soudci poděkoval, že mu vyměřil jen šestileté vězení. Jeho komplic byl se svými rovněž šesti lety žaláře více méně také spokojen.

Foto: MHF F.L.Věka (archiv)

Ensemble Inégal pod vedením Adama Viktory při provedení slavnostních nešpor Jana Dismase Zelenky pod názvem Psalmi Vespertini I. na MHF F L.Věka.

Článek

Stephen Herbert (47) a Gary Beard (46) se octli před soudem za ilegální výrobu a prodej zbraní. Podnikaví muži si zřídili malou dílnu, kde předělávali poplašné pistole a další podobně neškodné zbraně původně fungující se slepými náboji na smrtící pistole a pušky.

Dle platných britských zákonů mohli za to dostat až desetileté vězení. Oba muži s tím patrně i počítali a nečekaně mírnější rozsudek byl zřejmě tím, co je přimělo k neobvyklé reakci.

"Děkuji, pane soudce. Je to od vás velmi milé," prohlásil Herbert v soudní síni po vynesení rozsudku. Jeho společník pak tiše poznamenal: "Vyvázli jsme z toho se štěstím."

Reklama

Výběr článků

Načítám