Hlavní obsah

Odmítli dát pákistánským policistům burgery zdarma, druhý den je zatkli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O rozruch se v pákistánském městě Láhaur postarala skupina tamních policistů, která si přišla do rychlého občerstvení pro hamburgery, za které ovšem nechtěli zaplatit. Zaměstnanci jejich požadavek odmítli a policisté odešli s výhrůžkami. O dva dny později se pak vrátili a všechny zaměstnance zatkli. Informovala o tom BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Během zásahu, který se odehrál minulou sobotu, policisté podle svědků nenechali zaměstnance vypnout kuchyňské spotřebiče ani obsloužit čekající zákazníky v bistru. Část noci na neděli zaměstnanci strávili v celách. Policisté zapojení do incidentu byli suspendováni.

„Nebylo to poprvé, co se v naší restauraci něco takového přihodilo,“ uvedl řetězec občerstvení Johnny & Jugnu na svém Facebooku.

Podle prohlášení bistra k nim skupina policistů zavítala už dva dny před incidentem s požadavkem na hamburgery zdarma, což už se prý stalo „běžnou praxí”.

„Policisté vyhrožovali našim manažerům a odešli, jen aby se příští den vrátili, aby dále obtěžovali a vyvíjeli tlak na náš tým,“ napsala firma.

Vedení policie chování policistů odsoudilo s tím, že „nikdo nemá právo brát zákon do vlastních rukou; nespravedlnost nebude tolerována a všichni budou potrestáni“.

Žádné narozeninové oslavy. Čínský okres je zakázal členům strany i veřejným činitelům

Koktejl

Pákistánský premiér Imran Chán již dříve vyzýval k reformě policejních sil v provincii Paňdžáb, jehož metropolí je Láhaur. Premiér uvedl, že místní politici jmenovali na velitelské posty místních policejních stanic své „kamarády“, připomíná BBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám