Hlavní obsah

Od vylíhnutí do odletu. Časosběr zachytil život albatrosa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem osm měsíců sledovali novozélandští ochránci přírody mládě albatrosa, které se vylíhlo na poloostrově Otago. Jeho život zachytili od vylíhnutí až po první let a následné opuštění hnízda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Časosběr zachytil život mláděte albatrosaVideo: Reuters

 
Článek

Kameru umístili k hnízdu lidé z novozélandského ministerstva ochrany přírody. Mládě, které pojmenovali Moana, se z vajíčka líhlo tři dny a na svět se dostalo 21. ledna.

Vylíhlo se 26letému samci a 15leté samici, které už ochranáři nějaký čas sledovali. Věděli tak, že dvojice se o hnízdění pokoušela i s jinými partnery. To je u albatrosů neobvyklé, většinou totiž tvoří páry na celý život. Této dvojici se ale daří, Moana je jejich druhým mládětem, napsala agentura Reuters.

Mládě se vydalo pryč z hnízda na začátku září a vyrazilo zřejmě do jihoamerických vod, kde stráví čtyři až deset let. Až poté si najde partnera a vrátí se na pevninu kvůli hnízdění.

Během zmíněných osmi měsíců si online přenos života mláděte pustily statisíce lidí z celého světa. Záběry teď budou pro odborníky cennou pomůckou při ochraně těchto ptáků.

Reklama

Výběr článků

Načítám