Hlavní obsah

Ochránila ho svým tělem, matka s dítětem v náručí skočila z osmého patra hořícího domu

Při požáru v ruském Petrohradu uvázla v osmém patře hořícího domu matka se svým tříletým synem. S ohledem na to, že jedinou šancí na útěk před plameny byl skok ze zhruba 24 metrů, vzala žena dítě do náručí a z obrovské výšky skočila. Dvojici se jako zázrakem podařilo přežít, informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Petrohrad.

Článek

Byt v osmém patře pohltil požár a zoufalá matka se ve snaze o záchranu svého dítěte odhodlala k odvážnému činu. Vzala jej do náručí a skočila z více než 24metrové výšky na zem pokrytou sněhem.

Svým tělem se snažila ztlumit náraz a dítě tak ochránit. To se jí nakonec také podařilo, tříletý chlapec vyvázl kromě velkého šoku pouze s několika pohmožděninami.

Na živu však jako zázrakem zůstala i jeho matka. Ta je ve vážném zdravotním stavu v nemocnici, podle lékařů má však velkou šanci na zotavení.

„Viděl jsem, jak skočila. Dítě po dopadu leželo na jejím těle. Zvedli jsme ho a odnesli do jednoho z bytů. Jeho matka byla v bezvědomí, ale dýchala, okamžitě jsme proto zavolali záchranku," řekl jeden z očitých svědků.

Příčina požáru je zatím neznámá, celý incident se nyní prošetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám