Hlavní obsah

Ochránci zvířat zachytili dojemné setkání levhartí matky se třemi mláďaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojici opuštěných levhartích mláďat našli farmáři v první polovině listopadu na poli s cukrovou třtinou kousek od vesnice Nashik v indickém státě Maháráštra. Zavolali proto ochráncům zvířat, kteří poté zrežírovali dojemné znovushledání malých šelem a jejich matky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Když vesničané viděli pouhých dvacet dní stará mláďata tulit se k sobě, ihned zavolali příslušným úřadům, které mají na starosti správu blízkých lesů.

Prvotní pokusy o znovushledání mláďat s matkou byly však neúspěšné, a tak se místní obrátili na odborníky na zvířata ve volné přírodě, kteří mají s podobnými případy dlouholeté zkušenosti.

Ti trvali na tom, že mláďata musí vrátit na stejné místo, kde byla nalezena. „Vesničané nejprve chtěli, abychom je odvezli pryč z jejich oblasti. Nakonec si ale uvědomili, že by to jenom vyvolalo hněv jejich matky, která by je zoufale hledala,“ prozradil agentuře AP jeden z úředníků Sanjay Bhandari.

Pracovníci záchranářského týmu tak ztracená mláďata umístili do bedýnky a zanesli je zpět na místo, kde byla nalezena.

Po několikahodinovém čekání se dospělá levhartice opatrně vynořila z lesa a přistoupila k bedýnce. Nejprve ji zkontrolovala, a když zjistila, že jsou uvnitř její potomci, okamžitě je z ní vysvobodila.

Mláďata pak láskyplně olizovala a následně si je odnesla do lesa.

Reklama

Výběr článků

Načítám