Hlavní obsah

Obyčejná slepice snesla vejce velikosti ručního granátu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchu-čou

Slepice z východní čínské provincie Anchuej je pravděpodobně jednou z nejstatečnějších nosnic. Snesla totiž čtyřikrát větší vejce, než je pro slepice běžné, měřilo deset centimetrů a vážilo 130 gramů. Není tedy divu, že jí to trvalo pět dní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Běžná slepice snesla obří vejceVideo: Reuters

 
Článek

„Když jsem viděl tak velké vejce, okamžitě jsem běžel pro ostatní, aby se na něj přišli podívat,“ řekl agentuře Reuters farmář z města Čchu-čou Nižung Kao.

Slepice, která snesla tak výjimečné vejce, jehož velikost by se dala přirovnat k univerzálnímu ručnímu granátu URG-86, patří farmáři už více než rok. Kao ji prý obvykle krmí dávkou rýže bez jakýchkoli speciálních přísad, stejně jako všechny ostatní slepice. Přesto se s ničím podobným ještě nesetkal. Velké vejce tedy považuje za dobré znamení a nemá v plánu ho jíst.

Více žloutků v jedné skořápce

Podle profesora z univerzity v Čchu-čou Wejču Čanga, který se zabývá potravinářským inženýrstvím, se možná spojilo několik vajec v jedno.

„Jeden žloutek se připojil k jinému a kolem nich se vytvořila společná skořápka. Tak vzniklo neobvykle velké vejce, které tak má uvnitř dva až tři žloutky,“uvedl Čang.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám