Hlavní obsah

Oblečení značky Calvin Klein už nese jen návrhářovo jméno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Slavný módní návrhář Calvin Klein přiznal, že má problémy s drogami a už nezodpovídá za navrhování dámské a pánské módy nesoucí jeho jméno. Kolekce navrhují Francisco Costa a Italo Zuchelli, Klein jim pouze radí.

Foto: Petr Hejna

Michael Schenker - foto archiv

Článek

Jak informoval zpravodajský server Ananova, Calvin Klein teď ve své společnosti dělá konzultanta tvůrcům a svůj vliv na design a obchodní strategii firmy sám označuje za velmi vágní.

Když Klein v prosinci prodal svůj módní dům výrobci pánských košil, firmě Phillips - Van Heusen, za 258 miliónů liber (cca 11 miliard 94 miliónů korun), podepsal smlouvu na devítileté působení ve společnosti coby konzultant kreativního oddělení. Po třech letech však tento závazek může zrušit.

Šedesátiletý Klein uvedl, že jeho závislost na drogách nemá nic společného s prodejem firmy či jeho změněnou úlohou v ní. V dubnu návrhář informoval, že se začne léčit. Dva týdny předtím totiž narušil v New Yorku basketbalový zápas Knicks, když vlezl na hřiště. "Tenhle problém mám už řadu let a nemá nic společného s žádnou ze zmíněných změn. Není to jiné, než to bylo před 15 lety. Je to stejný problém a řešení jsou také stejná. Musím na tom prostě začít pracovat," řekl Klein.

Společnost Calvin Klein byla tento týden módním deníkem Women´s Wear Daily jmenována za nejrozpoznatelnější oděvní značku na trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám