Hlavní obsah

Obával se rakoviny, v plicích však měl hračku vdechnutou před 40 lety

Sedmačtyřicetiletý Brit byl v šoku, když mu lékaři oznámili, že pravděpodobně onemocněl rakovinou plic. Důkladné vyšetření však obavy vyvrátilo. Podle deníku Daily Mail lékaři zjistili, že problémy, s kterými se muž dlouhodobě potýkal, způsobovala část stavebnice ve tvaru dopravního kužele, kterou spolkl jako dítě.

Ilustrační foto

Článek

Muž pocházející z Prestonu ležícím v anglickém hrabství Lancashire si stěžoval na vykašlávání žlutého hlene a pocity nevolnosti. Problémy údajně pociťoval po dobu jednoho roku, a tak raději vyhledal lékařskou pomoc.

Rentgenové vyšetření následně prozradilo, že se v jeho plicích nachází jakási hmota, což lékaře vedlo k domněnce, že pacient s největší pravděpodobností trpí rakovinou plic. Diagnóze napovídal i fakt, že muž je už po tři desetiletí vášnivým kuřákem.

Důkladné vyšetření dýchacích cest však prokázalo, že se nejedná o nádor, nýbrž o část stavebnice ve tvaru dopravního kužele.

Muž následně přiznal, že se se stavebnicí jako dítě často hrával a že její části i několikrát spolkl. Dostal ji prý k sedmým narozeninám. Část oblíbené hračky mu tak lékaři z těla odstranili po dlouhých 40 letech.

Lékaři se diví, že se u pacienta dostavily potíže až po tak dlouhé době. „Podle našeho názoru se jedná o první hlášený případ, kdy byl po dobu 40 let v dýchací soustavě člověka přehlížen cizí předmět,” svěřili se Daily Mailu.

Podle lékařských zpráv se po čtyřech měsících po odstranění předmětu z pacientova těla jeho potíže výrazně zmírnily.

Reklama

Výběr článků

Načítám