Hlavní obsah

Obama si to rozházel u ochránců zvířat, zabil mouchu

Novinky, Alžběta Trousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Ani den netrvalo, než se ochránci zvířat ozvali proti skvělé trefě amerického prezidenta Baracka Obamy, který při rozhovoru v televizi CNBC zabil na první pokus mouchu, která ho obtěžovala. Podle ochránců zvířat se ale zachoval nehumánně. Raději by viděli, kdyby si došel pro speciální chytač much.

Článek

Obama mouchu nejprve slovně "vyzval", aby odlétla. Když mu nevyhověla, zaměřil ji a zabil. Poté se vrátil k hovorům na politická a ekonomická témata.

O trefě amerického prezidenta Novinky informovaly včera a někteří čtenáři pod článkem upozorňovali, že jeho čin nezůstane bez odezvy u ochránců zvířat. A měli pravdu. Organizace PETA hned poté, co záběry obletěly svět, vystoupila s prohlášením, že prezident by měl dávat lepší příklad, a poslala mu speciální chytač hmyzu.

Pomocí něj může prezident příště  mouchu chytit a venku vypustit. "Měli bychom mít soucit i s těmi nejmenšími zvířaty," citovala stanice ABC mluvčího organizace Bruce Fridricha.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám