Hlavní obsah

O nejpodivnější knihu soutěží i průvodce nákupními vozíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ve Velké Británii byly oznámeni kandidáti na letošní cenu pro nejpodivnější název knihy. V anketě vyhlašované časopisem The Bookseller se do užšího finále dostalo šest titulů. Kandidátem je například sborník ze sympózia o chaluhách nebo kniha o zatoulaných nákupních vozících v USA.

Článek

Vítěz bude vyhlášen 13. dubna na londýnském knižním veletrhu a jeho autor si podle internetových stránek zpravodajské stanice BBC odnese láhev šampaňského.

K jejich vyzývatelům patří kulinářské pojednání Lahodná zmrzlina D. Di Mascioa nebo cestopis Tetované horalky a krabice na lžíce z Dagestánu.

Vedle nich o cenu pro nejpodivnější knižní titul soutěží publikace nesoucí název Jak zelení byli nacisté? (How Green Were the Nazis?) a šestici nejpovedenějších uzavírá kniha Raději nikdy nebýt: Bolest nabývání bytí (Better Never To Have Been: The Harm of Coming Into Existence).

Cena podle Joela Ricketta, zástupce vydavatele časopisu The Bookseller, oslavuje "bizarní, prapodivné nebo jednoduše praštěné" názvy knih. Tipy na finalisty pořadatelům ankety dávají vydavatelé, knihkupci a knihovníci z celého světa.

Loňským vítězem se stala kniha Garyho Leona Hilla s působivým titulem Lidé, kteří nevědí, že jsou mrtví: Jak se lepí na nic netušící kolemstojící a co s tím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám