Hlavní obsah

O nejlepší zaměstnání na světě bojují už tisíce žadatelů

Novinky, jky
CANBERRA

Pod slovy nejlepší zaměstnání na světě si představí každý něco jiného, většina z nás pak asi to, že by nic nedělala a pobírala za to peníze. Místo, na které se momentálně v Austrálii hledá vhodný kandidát, nemá k tomu vysněnému daleko. Správce osamělého ostrova jistě pro někoho po rozchodu nezní vůbec špatně.

Článek

Tisíce životopisů a žádostí o přijetí chodí na australské centrum turistického ruchu, které vypsalo výběrové řízení na pozici, kterou lze označit jako hlídač osamělého ostrova. Vyžadovaná kvalifikace? Musíte umět plavat, šnorchlovat a plavit se na plachetnici.

Zajímá vás, kolik byste za toto zaměstnání pobírali? Za šest měsíců, po které byste na ostrově museli setrvat, by vás čekalo přibližně 2,14 miliónu korun, tedy přibližně 356 tisíc korun měsíčně.

Vila s bazénem

Neradi spíte pod širým nebem? To vás na ostrově Hamilton v souostroví Whitsunday opravdu nečeká. Naopak se můžete těšit na vilu s bazénem, kde budete šest měsíců zadarmo pobývat. Věc má ale háček. V konkurzu budete muset porazit tisíce dalších zájemců.

Queenslandské centrum turistického ruchu zaznamenalo takový zájem, že musela pro své internetové stránky zakoupit další servery, aby pomohly zvládnout zvýšenou návštěvnost. Ani sami zaměstnanci nečekali, že nabídka zaznamená takový úspěch. "Sakra, co jsme to udělali?" smál se výkonný ředitel Anthony Hayes poté, co jejich stránky velmi rychle zkolabovaly.

Krmení ryb a tvorba blogu

Pro úplnost je nutné dodat, že správce ostrova budou čekat ještě nějaké další povinnosti. Pokud se to tak tedy dá nazvat. Pravidelně bude muset chodit krmit ryby, přebírat poštu, která bude na ostrov chodit pouze jemu, a také psát blog, na který bude přidávat fotografie a videa ostrova, aby do této oblasti přilákal turisty.

:. Video: Je to nejlepší práce na světě, tvrdí šéf turismu

Zaměstnavatelé se chtějí u uchazečů přesvědčit o dobré znalosti multimédií hned od počátku, a tak musejí zájemci o práci posílat žádosti formou videonahrávek. Zatím jich přišlo více než 2000 a probírá je celkem desetičlenný tým. Zájem se stále zvyšuje, a tak žádostí přijde do uzávěrky, která je až 22. února, dost možná ještě několik desítek tisíc.

Nástup v červenci 

Pokud by se vám snad podařilo dostat se do úzkého výběru deseti kandidátů, čeká vás v květnu výlet na ostrov, kde proběhnou finální pohovory. Úspěšný žadatel nastoupí do svého vysněného zaměstnání 1. července 2009.

Reklama

Výběr článků

Načítám