Hlavní obsah

Nový Zéland šokuje billboard, na kterém při dešti krvácí malé dítě

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nebezpečné řízení motorových vozidel není problémem jen v České republice, ale na celém světě. Na Novém Zélandu se rozhodli bojovat proti nepřizpůsobování stylu jízdy aktuálnímu počasí. Doslova hororový pohled se nahlédne těm, kteří jedou okolo nového billboardu ve chvíli, kdy prší. Při kontaktu s vodou totiž začne malé dítě na obrázku jakoby velmi silně krvácet z celého obličeje.

Článek

Přestože už se objevily první hlasy odpůrců, kteří si stěžují na to, že je uvedený výjev příliš brutální, tak většina lidí se shoduje, že bez šokujícího nápadu nikdo nezačne nad problematikou vůbec uvažovat.

Billboardy na Novém Zélandu jsou natolik originální, že je nelze přehlédnout. V České republice byla například spuštěna další fáze kampaně Nemyslíš, zaplatíš! Ta naturalisticky ukazuje příběhy lidí, kteří zažijí tragédii na silnicích.

Nepřiměřená rychlost vede k mnoha smrtelným nehodám a špatné počasí může často počet úmrtí během nehod zvýšit až exponenciálně. Proto Novozélanďné přišli s nápadem, o kterém si již nyní mnoho lidí povídá a tamní úřady doufají, že něco změní.

Policie sice může na Novém Zélandu stejně jako v Česku řidiče za jejich neopatrnou jízdu pokutovat, ale smutnou pravdou je to, že velká část řidičů bere pokuty za tento přestupek jako nutné zlo, které je součástí řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám