Hlavní obsah

Nigerijské poslance vyhnal ze sněmovny had. Spadl ze stropu

Zákonodárci v regionálním parlamentu na jihozápadě Nigérie přerušili jednání poté, co na ně ze stropu spadl had. Poslanci následně urychleně opustili jednací sál. Ačkoliv plaz nikoho nezranil a podařilo se ho zneškodnit, vyhlásili poslanci parlamentní prázdniny na dobu neurčitou, než se podaří zabezpečit prostory zákonodárného sboru, napsala v pátek agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Had se propadl stropem těsně za předsedou parlamentu. Kromě toho nejbližší poslance trefily trosky stropu, který váhu plaza neudržel.

„Chystali jsme se zrovna připojit do jednání pléna, když do jednacího sálu spadl tlustý had. To narušilo naše zasedání a byli jsme nuceni velice rychle opustit prostory,“ prohlásil mluvčí parlamentu státu Ondo Olugbenga Omole.

Incident byl podle něj způsoben špatným stavem budovy parlamentu a nedostatkem prostředků na její opravu. Ve čtvrtek, když se poslanci chystali znovu zasedat, důkladně si prohlédli díru ve stropě, která po hadovi zbyla. „Mohli jsme vidět škodu, kterou na všem dřevěném v síni způsobili termiti,“ uvedl Omole.

Mluvčí dále dodal, že se poslanci setkají s guvernérem státu a budou požadovat, aby přijal nezbytná opatření. Zákonodárci se podle něj také znovu nesejdou, dokud nebudou prostory parlamentu důsledně zabezpečeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám