Hlavní obsah

Nigerijka zhotovila paruku dlouhou 351 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O nový zápis do Guinnessovy knihy rekordů se postarala Nigerijka Helen Williamsová, když vyrobila nejdelší paruku na světě. „Příčesek“ měří více než 351 metrů a práce na něm zabrala jedenáct dní.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Navzdory osmileté praxi profesionální parukářky to pro autorku veledíla nebyl snadný úkol. Vyžádal si v přepočtu téměř 59 tisíc Kč, tisíc svazků vlasů, dvanáct plechovek laku na vlasy, 35 tub lepidla a 6250 sponek. Bylo prý obtížné vše rychle sehnat.

Nejtěžší bylo najít místo, kde by bylo možné mega paruku nejen prezentovat, ale i přesně změřit. Hledání zavedlo Williamsovou na různé běžecké dráhy, nakonec si ale vybrala jeden úsek rychlostní silnice mezi metropolí Lagosem a Abeokutou.

Autorka záznamu v knize rekordů připustila, že se v určité chvíli cítila už vyčerpaná. „Přátelé a rodina mě ale povzbuzovali. Nechtěla jsem je zklamat, a tak jsem se dál soustředila na práci. Výsledkem je nejdelší ručně vyrobená paruka na světě,“ uvedla.

„Pořád tomu nemůžu uvěřit. Chvíli potrvá, než to strávím,“ dodala mladá žena, která má nový výtvor vystavený ve své dílně v Lagosu.

Na letišti v Panamě zadrželi dvě ženy, které pašovaly kokain pod parukou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám