Hlavní obsah

Nicole Kidmanová se podruhé vdala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY (AUSTRÁLIE)

Slavná herečka Nicole Kidmanová si v neděli v australském Sydney vzala country zpěváka country Keitha Urbana. Z gotického kostela Svatého Patrika vycházeli novomanželé za doprovodu zvonů.

Článek

Kostel se nachází na útesu nad mořskými plážemi. Svatby se zúčastnili  nejbližší rodinní příslušníci a skupinka hereckých přátel. Na obřad přijela herečka v krémovém Rolls Royce. Po celou dobu jízdy ji sledovaly vrtulníky najaté sdělovacími prostředky.

Nevěsta byla v bílé svatební róbě z francouzského salónu Balenciagy s mnoha vysokými límečky, její svatební kytici tvořily bílé růže. Na sobě měla také závoj. Obřad trvající 90 minut se odehrál podle římskokatolických zvyklostí, což znamená, že se Kidmanová vrátila ke svým katolickým kořenům a odvrátila se od scientologistické církve, jejímž přívržencem je její bývalý manžel Tom Cruise.

Do prostoru neměl přístup nikdo z nezvaných včetně sdělovacích prostředků. Dcera Kidmanové Isabella šla za družičku. Kostela sv. Patricka byl nasvícen mořem světla, protože ceremonie se konala při západu slunce, když se začínalo šeřit. Na obřadu zpíval herecký kolega Hugh Jackman. Po obřadu se hosté přemístili pod rozložitý stan, kde se konala svatební hostina, mělo na ní být 230 hostů. 

Herecká superhvězda, která v úterý oslaví 39. narozeniny, za pokoje pro svatební hosty zaplatila v přepočtu osm a půl miliónu korun. Na obřad měli přijít herci Renée Zelwegerová, Hugh Jackman, Naomi Wattsová, Russel Crowe, režisér filmu Moulin Rouge Baz Luhrman a tiskový magnát Rupert Murdoch, jemuž také patří studia Fox. [celá zpráva]

Prvním mužem Kidmanové byl Tom Cruise

Elegantní, hubená a vysoká kráska získala Oscara za impozantní ztvárnění Virginie Woolfové ve filmu Hodiny. V obecné povědomí vstoupila nejdříve jako manželka Toma Cruise, se kterým se v roce 2001 po desetiletém manželství (adoptovali dvě děti) rozvedla. Později se prosadila i hereckými výkony.

Urban, který loni získal cenu Grammy za nejlepší mužský pěvecký výkon v žánru country, se žení poprvé. Vyrostl na farmě v australském Queenslandu a v roce 1992 přesídlil do amerického Nashvillu. Měl prý problémy s drogami. Jeho nastávající prý naprosto okouzlily písně, které napsal pro ni a její děti.

Novomanželé budou společně žív v Urbanově domě v americkém Tennessee. Seznámili se v lednu roku 2005 na večeři pořádané australskou vládou v Los Angeles.

Podle předmanželské smlouvy, jejíž podrobnosti zveřejnil americký list Miami Herald, se zpěvák vzdává nároků na hereččino jmění odhadované na 90 miliónů eur (2,7 miliardy korun), pokud propadne drogám nebo alkoholu. Urban podobné problémy v minulosti připustil, ale prohlásil, že je překonal.

Reklama

Související témata:

Související články

Nicole Kidmanová se bude vdávat

Osmatřicetiletá australská filmová diva Nicole Kidmanová má údajně v úmyslu pojmout za manžela stejně starého amerického zpěváka country Keithe Urbana v jeho...

Výběr článků

Načítám