Hlavní obsah

Nezastavitelná loď v USA uvěznila posádku v kruhu smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do obrovských potíží se minulé úterý ve vodách u města Marshfield v americkém Massachusetts dostala dvoučlenná posádka motorového člunu, která spadla přes palubu a kolem dokola pohybující se plavidlo je uvěznilo v tzv. kruhu smrti. Oba muže, kteří na sobě během incidentu neměli záchrannou vestu, se podařilo zachránit, uvedla tamní policie.

Posádka lodi v USA uvízla v kruhu smrtiVideo: Twitter, Marshfield Police Department

 
Článek

Kruh smrti je nebezpečný jev způsobený uvolněním mechanismu řízení motorového člunu, kdy je plavidlo stále poháněno motorem. Motorový člun se v následku toho prudce zasekne a začne se otáčet v jednom směru, což může posádku dostat přes palubu.

Přesně to se minulé úterý stalo ve vodách u města Marshfield v americkém Massachusetts. Dva muži zůstali v onom kruhu bez záchranných vest uvězněni a nezbývalo jim nic jiného, než čekat na záchranu.

Foto: Marshfield Police Department

Posádka lodi v USA uvízla v kruhu smrti.

Okolo desáté hodiny ranní přijal úřad Marshfield Harbormasters Office hlášení od jednoho z místních rybářů, že ze zdejších vod vytáhl dva muže a že jejich člun se pohybuje vysokou rychlostí v kruhu.

„Dva muži byli nějakým způsobem vymrštěni z plavidla a neměli na sobě záchranné vesty ani k sobě neměli připevněnou výtrhovou pojistku (zařízení, které v případě nedobrovolného opuštění posádky paluby automaticky vypne motor),” uvedla policie z Marshfieldu.

Dostat motorový člun pod kontrolu trvalo zástupcům z mezinárodního poskytovatele námořní pomoci Sea Tow zhruba devadesát minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám