Hlavní obsah

Nezaměstnaný si sám vyoperoval močové kamínky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SARAJEVO

Nezaměstnaný Bosňan byl nucen sám na sobě provést amatérský operativní zákrok. Nedisponuje totiž dostatečnými finančními prostředky, aby si mohl zaplatit lékařské ošetření. Bolesti jeho močového ústrojí se ale staly zcela nesnesitelnými.

Foto: Zlín Film Festival
Článek

Devětadvacetiletý Emir Javoras z města Javor si neplatí zdravotní pojištění. V noci, kdy jej bolesti přepadly, se rozhodnul k odvážnému kroku, informovala místní agentura Fena. Podle ní měl muž v močovém ústrojí kamínky.

"Uprostřed noci mě probudily příšerné bolesti. Nemohl jsem chtít po doktorech, aby něco udělali. Jsem chudý a nemám peníze na zdravotní pojištění," potvrdil Javoras.

K operaci použil žiletku na holení a jehlu. "Uviděl jsem, jak mé přirození oteklo. Bolest byla skutečně obrovská," popsal zážitek.

Šok na straně lékařů

Kamínky se totiž vyplavily z Emirových ledvin a uvízly v jeho močových cestách. "Prořízl jsem pokožku pod varlaty a pomocí sterilizované jehly jsem vydloubnul tři kamínky," přiblížil své noční utrpení.

Mužovu zákroku se odborníci podivovali. Například lékař z nedalekého města Zenica přiznal, že byl naprosto šokován tím, že někdo může na sobě podobný zákrok vůbec vykonat.

Související články

Výběr článků

Načítám