Hlavní obsah

Nevidomého mladíka vyhodili z fitka za to, že zíral na ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tobby Addison je mladý britský fotbalista, který v jedenácti letech začal ztrácet zrak a nyní již prakticky nevidí. Přesto jej vyvedli z posilovny, protože si jedna návštěvnice stěžovala, že na ni nepatřičně zírá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tobby patří ke vcelku populárním autorům na sociální síti TikTok, ale není ani zdaleka tak slavný jako někteří jiní. Jeho videa jsou totiž značně specifická, ukazuje v nich, jak se žije nevidomým lidem a jak se s touto nepřízní osudu vyrovnává on sám. Video, v němž popisuje svůj zážitek z fitka, tak vzniklo už v únoru, ale do širšího povědomí se dostalo až nyní.

Mladý Brit v něm říká, že v ten den cvičil na stroji a najednou uslyšel ženský hlas: „Líbí se ti ten výhled?“ Tobbyho vůbec nenapadlo, že to patří jemu, ale po chvíli se hlas ozval až těsně u něj: „Proč na mě zíráš?“

Tobby se marně pokoušel vysvětlit, že tak možná nevypadá, ale že je ve skutečnosti téměř slepý, takže jeho oči zkrátka často směřují přímo dopředu. Žena však trvala na tom, že na ni zírá a nahání jí strach. Zavolala zaměstnance fitka a ten Tobbyho vyvedl.

Lidé v komentářích vyjadřovali mladému muži podporu a někteří se divili, že dotčenou ženu nepřesvědčila ani slepecká hůl. „Při cvičení jsem ji měl složenou, ale pak jsem s ní odcházel,“ dokreslil marnost situace.

Jak může hrát fotbal?

Tobby Addison od narození normálně viděl. Zrak začal ztrácet až v jedenácti letech a v současnosti vidí pouze ze čtyř procent. Doslovně tak není zcela slepý, ale fakticky vzato nevidí vlastně vůbec nic. Proto se také neobejde bez slepecké hole.

Osudu se však nepoddal a zveřejňuje fotky a videa, na nichž popisuje například různé problémy v běžném životě a způsoby, jak je řeší. A například na jeho instagramovém profilu @blindtobes je k vidění třeba i krátké video o tom, jak mohou nevidomí lidé hrát fotbálek.

Nevidomý reportér zpacifikoval lupiče, který mu chtěl ukrást telefon

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám