Hlavní obsah

Nevidomý reportér zpacifikoval lupiče, který mu chtěl ukrást telefon

Zatím neznámý londýnský lupič zažil den po vánočních svátcích velmi nemilé překvapení. Chtěl totiž korespondentovi BBC Seanu Dilleymu ukrást z ruky telefon, ale nepočítal s tím, že si s ním sám nevidomý muž na místě poradí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sean Dilley trpí vrozenou slepotou, ale ani to mu nezabránilo vybudovat si velmi slušnou kariéru. V mediální společnosti BBC působí jako korespondent, reportér, moderátor a také jako vedoucí projektu pro začleňování tělesně postižených lidí. A v úterý v noci si poradil i s lupičem na kole, který mu vytrhl z ruky telefon a chtěl s ním zmizet.

Nepočítal ovšem se Seanovou pohotovou reakcí. Ten podle svých slov na lupiče skočil s rozběhem, povalil ho i s kolem a držel ho na zemi do té doby, než mu přišli lidé na pomoc. „Vybral si špatného nevidomého ve špatný den,“ odtušil pak Dilley na Twitteru, kde sdílel i fotku, podle níž sám utrpěl pouze drobná zranění.

Když se mu podařilo získat zpátky svůj telefon, nechal lupiče po chvíli odejít. „Asi jsem měl toho gentlemana podržet ještě déle, ale došel jsem k závěru, že rozvaha je ta lepší část hrdinství. Policie má kamerové záznamy, tak ho jistě brzy dopadne,“ není Sean Dilley na pochybách. Ostatně policie se jeho případem již zabývá.

Navzdory těmto velkorysým větám však přiznal, že z celé kauzy má smíšené pocity. Až zpětně mu došlo, že žádný majetek nestojí za to, abychom kvůli němu riskovali život, ale na druhou stranu má radost, že sám dokázal zpacifikovat lupiče, který podle jeho mínění musel zažít největší šok v životě.

S tím souhlasí i komentáře pod Dilleyovým příspěvkem. Uživatelé vyjadřují také radost a obdiv a asi nejlépe to za všechny vystihl příspěvek, v němž se píše: „Vůbec nechápu, jak jste to dokázal, když nic nevidíte. Skvělá práce!“

Řidič audi v Paříži napadl na přechodu nevidomého a jeho doprovod

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám