Hlavní obsah

Neuvěřitelný výkon a nový rekord. Legendární jedlík zdecimoval soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled byste asi do profesionálního jedlíka Joeyho Chestnuta neřekli, že dokáže na posezení sníst desítky hotdogů. Skutečnost je však taková, že sedmatřicetiletý Američan v neděli v rámci tradiční soutěže opět překonal světový rekord.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Soutěž v pojídání Hot DogůVideo: Reuters

 
Článek

Prakticky nemá konkurenci a při každoroční události Nathan's Hot Dog Eating Contest je v New Yorku jednoznačným favoritem na celkové prvenství. Jediná otázka tak před soutěží zní: „Překoná Chestnut znovu rekord?”.

Ostatně letošní událost do své nabídky zařadila také česká sázková kancelář, která nabídla lidem možnost vsadit si na celkový počet párků v rohlíku, které Američan spořádá. Pro připomenutí, až do včerejška platil světový rekord 75 hotdogů za deset minut.

Foto: Profimedia.cz

Sláva vítězům, čest poraženým.

Už během první minuty soutěže ale bylo zřejmé, že rekord se bude letos pořádně třást. A také, že ano. Chestnut do sebe za deset minut doslova natlačil 76 hotdogů a o jeden tak překonal vlastní rekord z loňského roku.

Z výkonu majonézové rekordmanky se zvedá žaludek, žena navíc klame tělem

Koktejl

Kromě hotdogů je sympatický chlapík z Kalifornie držitelem mnoha dalších rekordů. Pochopitelně se všechny týkají jídla. Vloni například posvačil 32 Big Maců za 38 minut a 15 sekund. Pokud bychom však měli vyjmenovat všechny rekordy, kterých je držitelem, prakticky bychom se nedopočítali. Pořadatelé nejrůznějších soutěží jedlíků totiž moc dobře vědí, že pokud pozvou Chestnuta, je o vítězi rozhodnuto.

Letošní ročník se konal narozdíl od toho loňského za přítomnosti diváků, kteří v legračních čepičkách ve tvaru hotdogu neúnavně povzbuzovali soutěžící. Mezi ženami zvítězila Američanka Michelle Lesco. Za deset minut snědla necelých 31 hotdogů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám