Hlavní obsah

Nepřehledná křižovatka? Muž za provozu na silnici domaloval značení

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokutu 1000 čínských jüanů (zhruba 3200 korun) vyfasoval muž s příjmením Cchaj, kterého zadržela policie na jedné z rušných křižovatek města Lien-Jün-Kang. Chajovi došla s neustále ucpanou křižovatkou trpělivost, a proto se rozhodl něco s tím udělat. Za plného provozu proto přimaloval několik šipek pro odbočení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Číňanovi došla trpělivost s nepřehlednou křižovatkouVideo: Reuters

 
Článek

„Jezdím tudy denně autobusem a doprava je tu příšerná. Chtěl jsem jen přidělat šipky pro lepší odbočení do ulic vlevo,“ sdělil už na policejní služebně své motivy Cchaj. Záběry pořízené v úterý 28. listopadu ukazují, že Cchajovi bylo zcela lhostejné, že značky domalovává během plného provozu.

„Bylo to velmi nebezpečné,“ sdělil čínské státní televizi policista, který si společně s kolegou amatérského dopravního experta všiml. „Zeptal jsem se ho, kdo mu řekl, aby tam to značení namaloval. Nejdřív byl ticho, teprve když jsem se zeptal podruhé, odpověděl mi, že nikdo,“ dodal policista.

Následovalo zatčení a výslech na stanici. Cchaj od policie odešel s pokutou a nové dopravní značení bylo ještě tentýž den seškrabáno a křižovatka je opět v původním stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám