Hlavní obsah

Neotřelým jménem syna vzdal webový vývojář čest své profesi

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filipínský webový vývojář Mac Pascual vzdal čest svému povolání a svého čerstvě narozeného syna pojmenoval HTML, což odkazuje na Hypertext Markup Language – značkovací jazyk používaný pro tvorbu webových stránek. Informoval o tom deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podle Pascuala, který jméno vymyslel a chtěl tím vzdát čest své profesi, nejsou neobvyklá jména v jeho rodině ničím výjimečným.

On sám se oficiálně jmenuje Macaroni 85 a jedna z jeho sester Spaghetti 88. Ani její děti tomuto rodinnému zvyku neunikly – jmenují se Cheese Pimiento (sýr pimiento) a Parmesan Cheese (sýr parmezán), běžně však užívají zkráceniny Chippy a Peewee.

O narození nejnovějšího přírůstku do rodiny jménem Hypertext Mark-up Language Rayo Pascual, zkráceně HTML, informovala minulý čtvrtek na sociálních sítích jeho teta Sincerely Pascual, celým jménem Sincerely Yours Pascual (v překladu se srdečným pozdravem vaše Pascual).

Její příspěvek na Facebooku s popiskem „Vítej na světě, HTML“ si vysloužil devět tisíc sdílení a rovněž velké množství různorodých reakcí.

„Toto dítě je předurčeno k tomu, aby hacklo Pentagon,“ píše například jeden z komentujících. Jiní naopak vyslovují obavy z toho, že to malý HTML nebude mít v životě kvůli svému jménu jednoduché. „V budoucnu může mít problém s šikanou a zesměšňováním,“ napsal jeden z nich.

X AE A-12 Musk. Miliardář oznámil že mu zpěvačka Grimes porodila syna

Koktejl

Neobvyklými jmény svých potomků na sebe v minulosti upoutala pozornost i řada známých osobností. Syn podnikatele Elona Muska a zpěvačky Grimes se jmenuje X Æ A-12 Musk. Dcera herečky Gwyneth Paltrow a zpěváka Chrise Martina nese jméno Apple.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám