Hlavní obsah

Němka tajně propichovala kondomy. Svého dosáhla, skončila však u soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podmíněným trestem v délce šesti měsíců potrestal soud v německém Bielefeldu 39letou ženu, která svému partnerovi několikrát propíchla prezervativ a bez jeho souhlasu otěhotněla. Neobvyklý proces podle soudkyně vstoupí do německé „právní historie“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejmenovaná Němka z Bad Salzuflenu se seznámila s poškozeným na začátku minulého roku. Od té doby spolu pár udržoval dobrovolný sexuální vztah, který fungoval na principu „kamarádi s výhodami”.

A tak, když žena „nečekaně” otěhotněla, byl její partner v šoku, při sexu totiž pár vždy používal ochranu.

Žena se však později přiznala, že kondomy úmyslně poškodila, aby otěhotněla, do partnera se totiž zamilovala a dítě mělo posloužit jako pojistka vztahu.

Poškozený se místo toho obrátil na policii a případ se následně dostal až k soudu v Bielefeldu. Soudkyně Astrid Salewská přiznala, že soud se musel nejdříve zabývat otázkou, jak bude čin kvalifikován.

Ve hře bylo kromě sexuálního napadení také znásilnění, za což hrozí v Německu nejméně dva roky odnětí svobody.

Během soulože si tajně sundal kondom. Byl uznán vinným ze znásilnění

Svět

Salewská se však nakonec rozhodla posoudit čin jako sexuální napadení, kde je minimální sazba šesti měsíců odnětí svobody.

Poškozená nakonec odešla s nejnižším možným trestem podmínky, informoval list Neue Westfälische, podle kterého žena vyměřený trest přijala.

„Řekla bych, že případ vstoupí do právní historie,” uvedla soudkyně. Případ měl velmi blízko k takzvanému „stealthingu”, který je v některých zemích považován za znásilnění.

V praxi se jedná o situaci, kdy jeden z partnerů během sexu sundá ochranu bez vědomí druhého partnera. V drtivé většině případů bývá pachatelem muž a poškozenou žena.

Jak dopadlo z poloviny nechtěné těhotenství, není jasné, podle Neue Westfälische se však pár udobřil a v současné době mají opět dobrý vztah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám