Hlavní obsah

Neměl jsem se jak dostat domů, řekl propuštěný vězeň, který ukradl kamion s auty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po propuštění z vězení si třiadvacetiletý mladík z amerického státu Oklahoma svobody moc dlouho neužil. Cestou domů totiž ukradl kamion se sportovními vozy a krátce poté znovu putoval do vazby.

Foto: Facebook: Cochise County Sheriff's Office - Mark J. Dannels Sheriff

Propuštěný vězeň ukradl kamion naložený sportovními auty

Článek

Když byl Isaiah Walker z města Lawton ve státě Oklahoma propuštěn z arizonského vězení, neměl se jak dostat domů. Využil proto příležitosti a na jednom odpočívadle pro kamiony se zmocnil nákladního auta převážejícího deset vozů Chevrolet C8 Corvette v hodnotě kolem 1,25 milionu dolarů (přes 29 milionů korun).

Nejprve zapředl hovor s řidičem kamionu ohledně jeho nákladu, a když se mu podařilo navodit dojem přátelského klábosení, vyhodil muže z kabiny a začal s náklaďákem ujíždět. Ukradeného kamionu si ovšem všiml místní policista a začal jej pronásledovat.

Walker nejprve na výzvy nereagoval, ale nakonec zastavil. Policistům pak sdělil, že jeho záměrem nebylo ukrást drahé sporťáky, ale že se po propuštění z vězení potřeboval nějak dostat zpátky domů.

Tam však nakonec nedojel, protože putoval do věznice okresu Cochise a vyslechl si obvinění z několika trestných činů včetně loupeže a jedenácti krádeží motorových vozidel, informoval server Fox News.

Mladík utekl z vězení čtyři měsíce před propuštěním, pak dostal dalších 40 let

Koktejl

Výběr článků

Načítám