Hlavní obsah

Německá univerzita učí podivínské studenty sbalit holku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Ve vědě a výzkumu patří mezi nejlepší mozky, které přinášejí výjimečné nápady. V osobním životě jsou ale často dost neúspěšní, zatímco okolí je vnímá jako podivná individua. Potsdamská univerzita z Berlína ale teď hodlá takovým technickým mozkům v řadách studentů pomoci vyřešit i milostný život. Nabízí jim kurzy, v nichž se učí svádět, flirtovat a balit objekt lásky.

Foto: Profimedia.cz

Nové lekce mají podivínům pomoci zapadnout do společnosti.

Článek

Do dvoutýdenního kurzu se přihlásilo už více než 440 studentů. Mezi vyučovanými technikami je také pohyb, uvolněná chůze a obličejová mimika ve společnosti. V dalším stupni kurzu se mladíci naučí s potenciálním protějškem komunikovat, ale také přijmout v klidu a bez ostychu odmítnutí.

Do kurzu se smějí přihlásit pouze absolventi magisterského studia, jimž má lekce pomoci vstoupit do společnosti a především do světa práce. Vedle řeči těla, veřejného vystupování, zvládání stresu se učí také schopnost prezentovat se a vést neformální rozhovor.

Učí je zkušený moderátor

Učitelem kurzu je Philip von Senftleben, spisovatel a rozhlasový moderátor, jenž k výuce přistupuje s krédem: „Jak zrychlit tep vašeho protějšku, zatímco ten váš zůstane klidný.“

„Chceme naše studenty vybavit také sociálními dovednostmi potřebnými k úspěchu jak v soukromém, tak v profesním životě,“ tvrdí mluvčí univerzity Hans-Joachim Allgaier.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám