Hlavní obsah

Nejstarší gorila v Evropě oslavila 61. narozeniny

Novinky, tcs

Rýžový dort bohatě zdobený ovocem připravili pracovníci berlínské zoologické zahrady gorilí samici Fatou, která oslavila své jedenašedesáté narozeniny. Nejstarší gorila v Evropě očividně ani ve svém věku neztratila chuť k jídlu a na dortu si náležitě pochutnala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejstarší gorila v Evropě slaví 61. narozeninyVideo: Reuters

 
Článek

Titul nejstarší gorila v Evropě Fatou právem náleží, lidoop však drží ještě jeden, a to nejstarší gorila na světě. O ten se však dělí s gorilou Trudy z amerického Arkansasu. Připadl jim poté, co v loňském roce zemřela v zoologické zahradě v americkém Columbusu o rok starší gorila Colo, první gorila narozená v zajetí.

Foto: Profimedia.cz

Dort gorilí babičce chutnal

Kdy se přesně Fatou narodila, ale není jasné a zřejmě nikdy nebude. Odborníci odhadli datum jejího narození na rok 1957. Do zoologické zahrady se nicméně Fatou dostala až v roce 1959 poté, co ji zanechal jistý námořník v jednom z barů ve francouzském přístavu Marseille místo útraty.

Foto: Profimedia.cz

Gorila Fatou krátce po svém příchodu do berlínské zoo v roce 1959

I přes úctyhodný věk není Fatou nejstarším obyvatelem zoologické zahrady v Berlíně. Tímto titulem se může pyšnit plameňák Ingo, který loni oslavil už sedmdesáté narozeniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám