Hlavní obsah

Nejstarší čtveřice sourozenců na světě má v součtu 383 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stoletá Geraldine Bulgerová, sedmadevadesátiletá Marjorie Gilmartinová, třiadevadesátiletý Robert Goebel a dvaadevadesátiletý Richard Goebel byli zapsáni do Guinnessovy knihy rekordů jako aktuálně nejstarší žijící čtveřice sourozenců na světě. V době uznání rekordu činil věk amerických sourozenců v přesném součtu podle dní dohromady 383 let a 147 dní.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zástupci Guinnessovy knihy rekordů potvrdili rekord už loni v listopadu, tento týden v pondělí se však nejstarší ze sourozenců, brzy 101letá Geraldine, mohla těšit z oficiální oslavy, kterou jí připravili v domově důchodců ve městě Greenfield ve Wisconsinu, kde aktuálně žije.

Jezte hodně zeleniny a nesnažte se být příliš hubení.
recept na dlouhověkost podle Geraldine

„Je pozoruhodné, že jsme všichni s ohledem na náš věk v relativně dobrém zdravotním stavu,“ svěřila se lokálním médiím Geraldine.

„Jsme nadšení, že u nás žije světová rekordmanka. Gerry tu zná každý, neustále se prochází po chodbách a všechny zdraví. Zúčastňuje se mnoha aktivit,“ sdělila provozní ředitelka domova důchodců Teresa Gattoová.

A jaký je její recept na dlouhověkost?

„Jezte hodně zeleniny a nesnažte se být příliš hubení,“ uzavřela sympatická Geraldine, která bude spolu se svými třemi dalšími sourozenci součástí nového vydání Guinnessovy knihy rekordů, které vyjde letos v září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám