Hlavní obsah

Nejnovějším zaměstnancem SpaceX se stal čtrnáctiletý geniální chlapec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnovějším zaměstnancem technologické společnosti SpaceX, která je současnou jedničkou v aerokosmickém průmyslu, se stal čtrnáctiletý Kairan Quazi. Tento měsíc by měl Quazi získat titul na kalifornské univerzitě a následně se připojí do inženýrského týmu projektu Starlink.

Foto: Profimedia.cz

Raketa Falcon 9 vynáší další sadu družic satelitní konstelace Starlink (ilustrační foto).

Článek

Zpráva o přijetí čtrnáctiletého geniálního chlapce se objevila krátce poté, co vyšlo najevo, že se Quazi stane nejmladším člověkem, který získal titul na univerzitě v Santa Claře. O neobvyklé cestě geniálního chlapce informoval server Insider.

„Přidám se k nejvíc cool společnosti na planetě jako softwarový inženýr Starlink týmu,“ pochlubil se Quazi na sociální síti LinkedIn. „Jedna z mála společností, která mou vyspělost a schopnosti neposuzovala podle věku,“ dodal mladík.

O tom, že nebude jen obyčejným dítětem, se přesvědčila Kairanova matka, když byly chlapci dva roky. To začal mluvit v celých větách a spolužákům i vychovatelkám v jeslích vyprávěl zprávy, které slyšel v rádiu.

Učivo ve škole mu následně přestalo stačit, a tak ho rodiče v devíti letech poslali na veřejnou vysokou školu. „Cítil jsem konečně, že se učím na úrovni, na kterou mám,“ uvedl Quazi.

O několik měsíců později získal stáž jako výzkumný pracovník v oblasti strojového učení v Intel Labs a v 11 letech nastoupil na univerzitu v Santa Claře, kde začal studovat informatiku a softwarové inženýrství.

Vedle toho, že za pár měsíců získá titul, „si odskočil“ ještě loni na další stáž týkající se strojového učení do společnosti Blackbird.AI. Dle profilu na síti LinkedIn tam tehdy třináctiletý chlapec „pomáhal vytvořit pipeline pro statistické učení detekce anomálií“.

Práce na plný úvazek na projektu Starlink, který by ve finální fázi mělo tvořit 12 tisíc družic poskytujících připojení k internetu, je pro Quaziho zatím vrcholem kariéry. Je ale dost pravděpodobné, že tímto vrcholem nezůstane dlouho.

S malými génii si učitelé často nevědí rady. Někdy je před třídou srážejí

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám