Hlavní obsah

Nejmenší psík na světě se vejde do dlaně. Na výšku má jen devět centimetrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čivavy se často označují jako psi do kabelky, ale dvouletá Pearl se dokonce vejde do dlaně. Minulý týden se tak oficiálně stala v současnosti nejmenším dospělým psem na světě. Historického rekordmana ovšem značně přerostla.

Foto: Guiness World Records

Čivava Pearl je aktuálně nejmenší dospělý pes na světě

Článek

Dvouletá čivava Pearl se narodila 1. září 2020 na Floridě a k získání titulu nejmenšího psa na světě měla od začátku slušné předpoklady. Předchozí držitelkou tohoto rekordu byla totiž její příbuzná, takže nízký vzrůst se dá považovat za svým způsobem znak této čivaví „rodiny“. Ostatně již při narození vážila Pearl pouhých 28 gramů.

Oficiální měření komisařů z organizace Guiness World Records pak ukázalo, že dnes Pearl měří v kohoutku pouze 9,12 centimetru a na délku má 12,7 centimetru. Její současná hmotnost činí 553 gramů.

Na webu Guiness World Records se v této souvislosti píše, že na délku je Pearl velká zhruba jako jednodolarová bankovka nebo nejdelší jazyk žijícího psa.

Majitelka Vanesa Semlerová z Orlanda na Floridě popisuje Pearl jako veselého aktivního psíka, který je pořád tak trochu štěnětem. Ráda si prý pochutná na kuřecím a tuňákovi, ale také se „ráda hezky obléká“.

Ale oproti historickému rekordmanovi je Pearl pořád ještě hodně velká. Nejmenším zaznamenaným psem byl ve čtyřicátých letech trpasličí jorkširský teriér, jenž měřil pouze 7,11 centimetru na výšku a 9,53 centimetru na délku.

Třicetiletý Bobi z Portugalska se stal oficiálně nejstarším psem v historii

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám