Hlavní obsah

Nejmenší muž světa je Kolumbijec měřící 69 centimetrů

Novinky, Dagmar Plecháčová
Bogota

Přestože je u mužů výška jedním z nejdůležitějších kritérií úspěchu u žen, čtyřiadvacetiletý Kolumbijec Edward Nino Hernández si těžkou hlavu ze svých 69 centimetrů nedělá. Naopak vnímá velice pozitivně, že je výjimečný a jiný než ostatní. Lékaři Edwardovi dodnes nesdělili důvod jeho malého vzrůstu, který však očividně vůbec nevadí jeho osmnáctileté přítelkyni, která se svými 150 centimetry ční vysoko nad svého milého.

Nejmenší muž na světě měří necelých 69 cmVideo: ČTK

 
Článek

Mladý Kolumbijec vážící pouhých 10 kilogramů si užívá života úplně stejně jako jeho vrstevníci, má rád cestování, sní o vlastním autě a miluje tanec. Podle svých slov by se nejraději setkal s Jackie Chanem, Sylvesterem Stallone a bývalým kolumbijským prezidentem Álvarem Uribou.

Foto: ČTK

Kolumbijec svým vzrůstem připomíná dítě, on však svou výšku vnímá jako přednost.

Hernández se však pravděpodobně z titulu uznaného i Guinnessovou knihou rekordů nebude těšit příliš dlouho, prvenství zřejmě převezme Nepálec Khágendra Thapa Magar, který je dosud vedený jako nejmenší teenager světa, ale zanedlouho oslaví 18. narozeniny a se svými 56 centimetry Kolumbijce hravě překoná.

Více než výška Kolumbijce trápí skutečnost, že má na obou očích šedý zákal a nutně potřebuje chirurgický zákrok. Na ten však jeho rodina nemá dost peněz. Edward by si však na operaci mohl vydělat i díky drobné filmové roli, kterou nedávno získal. Přesto však existuje věc, kterou na svém nízkém vzrůstu nemá rád: „Vadí mi, když na mě lidé pořád sahají a zvedají mě,“ uvedl jako jedinou nevýhodu své výšky Kolumbijec.

Reklama

Výběr článků

Načítám